AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Kuntoutuksen ohjaaja (AMK) | monimuotototeutus

Laurea-ammattikorkeakoulu, paikassa Espoo
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku 2025
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku 2025
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kuntoutuksen ohjaaja (AMK) | monimuotototeutus

Kuntoutuksen ohjaaja (AMK)

Kuntoutuksen ohjaajat (AMK) ovat sosiaalihuollon laillistettuja ammattihenkilöitä, jotka työskentelevät sosiaali-, terveys- ja kuntoutusalan suunnittelu-, ohjaus- ja asiantuntijatehtävissä moninaisilla ammattinimikkeillä. He tarjoavat asiakkaalle ja tämän lähipiirille tavoitteellista kuntoutumista edistävää ohjausta, neuvontaa ja tukea. Tavoitteena on kuntoutujan paras mahdollinen toiminta- ja työkyky sekä hyvinvointi.

Kuntoutuksen ohjaajan koulutuksessa opiskellaan laaja-alaisesti kuntoutuksen suunnittelu-, ohjaus-, asiantuntija- ja kehittämistehtäviin. Koulutuksen lähtökohtia Laureassa ovat kuntoutuksen monitieteinen tietoperusta ja kuntoutuksen ohjaajan työssä tarvittava laaja-alainen osaaminen. Perehdyt koulutuksessa kuntoutuksen ajankohtaisiin teorioihin, malleihin ja tutkimuksiin. Osaamisesi perustuu voimavaraistavaan ja eettiseen työotteeseen.

 • Osaat luoda eri-ikäisten ja erilaisissa elämäntilanteissa oleviin kuntoutujiin vastavuoroisen, arvostavan, luottamuksellisen ja kuntoutujan tavoitteellista motivaatiota kannattelevan suhteen.
 • Tunnet sosiaali-, terveys- ja kuntoutusalan palvelujärjestelmät sekä niiden lakisääteiset perusteet.
 • Osaat arvioida asiakkaan kuntoutumiseen liittyviä tarpeita ja mahdollisuuksia sekä asettaa kuntoutujan kanssa tälle merkityksellisiä ja tavoittelemisen arvioisia tavoitteita.
 • Kykenet hyödyntämään työssäsi myös digitaalisia työvälineitä.

Kuntoutuksen ohjaajana hahmotat ammatin merkityksen osana yhteiskuntaa sekä sosiaali-, terveys- ja kuntoutusalaa. Osaat vastata kriittisesti ja luovasti kuntoutusohjauksen osalta yhteiskunnan kuntoutukselle asettamiin muuttuviin haasteisiin. Ammattikorkeakoulusta valmistuneena kuntoutuksen ohjaajana sinulla on valmiudet myös alueellisiin, valtakunnallisiin ja kansainvälisiin kuntoutuksen kehittämis-, tutkimus- ja suunnittelutehtäviin. 

Opintojen rakenne

Kuntoutuksen ohjaajan tutkinnon laajuus on 210 opintopistettä. Sen suorittaminen kestää keskimäärin 3,5 vuotta. Yksi opintopiste vastaa kansainväliset ECTS-mitoituksen mukaan noin 26,7 tuntia työtä.

Laurean opiskelet käytännönläheisesti kiinteässä yhteistyössä pääkaupunkiseudun sosiaali-, terveys- ja kuntoutusalojen toimijoiden kanssa. Luot jo opinnoissasi monipuoliset yhteydet alan työelämään. Kuntoutuksen kestävä ja tulevaisuuden tarpeisiin vastaava innovatiivinen ja monitoimijainen kehittäminen on keskeisesti mukana koko opiskelusi ajan.

Laureassa oppiminen sidotaan työelämän kehittämiseen ja henkilökohtaisiin oppimistavoitteisiin. Ydinosaamisen moduulit (180 op) kuvaavat tutkinnon pakolliset osaamisvaatimukset ja vapaasti valittavat täydentävät moduulit (30 op) mahdollistavat osaamisen syventämisen tai laajentamisen. Opinnot sisältävät perusopintoja, ammattiopintoja, vapaasti valittavia opintoja, pakollista työharjoittelua ja opinnäytetyön.

Moduuleille on määritelty osaamistavoitteet yhdessä työelämän kanssa alan tulevaisuuden näkymät huomioiden. Käytännössä opintopisteitä kertyy suorittaessasi moduuliin kuuluvia opintojaksoja ja tehdessäsi vastaavaa osaamista kehittäviä projekteja. Opintosuorituksen voit saada myös aiemman osaamisesi perusteella hyväksiluvun, osaamisen näytön tai työn opinnollistamisen kautta.

Kuntoutuksen ohjaajan koulutuksen ydinosaamisen moduulit ovat:

 • Voimavaralähtöinen kuntoutuminen
 • Kuntoutusprosessi ja palvelujärjestelmät
 • Kuntoutuksen ohjaus
 • Kuntoutustarpeiden ja -mahdollisuuksien arviointi
 • Kuntoutuksen asiantuntijuus ja johtaminen
 • Kehittämisosaaja ja työelämän uudistaja

Kuntoutuksen ohjaaja -tutkintoon sisältyy 40 opintopistettä pakollista työharjoittelua. 

Oman osaamisen kehittymistä voi suunnata opintojen aikaisilla valinnoilla. Voit ottaa täydentävän osaamisen moduuleja Laurean eri alojen laajasta opintotarjonnasta. Tämän lisäksi voit täydentää osaamistasi muun muassa erilaisissa monialaisissa opinnoissa, työelämäprojekteissa, hankkeissa sekä valitessasi harjoittelupaikkaa ja opinnäytetyön aihetta. Tuemme sinun opintopolkuasi uraohjauksella. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy 2025

 • Monimuotototeutus
 • Espoo
 • Hakuaika: Kevään yhteishaku 2025

Hakeminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kuntoutuksen ohjaaja (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuntoutuksen ohjaaja (AMK) | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Laurea Twitterissä ja Facebookissa

Laurea-ammattikorkeakoulu
Ratatie 22
01300 Vantaa

Laurea-ammattikorkeakoulu

Laurea-ammattikorkeakoulu on Uudellamaalla sijaitsevat ammattikorkeakoulu, jolla on kuusi kampusta: Tikkurila, Hyvinkää, Lohja, Porvoo sekä Leppävaara ja Otaniemi Espoossa. Kampuksilla opiskelee yhteensä lähes 10 000 opiskelijaa 20 AMK-koulutuksessa – 13 suomeksi ja 7 englanniksi sekä 17 YAMK-koulutuksessa – 17 suomeksi ja...

Lue lisää oppilaitoksesta Laurea-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu