Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Monimuotototeutus
Raisio
Erikoisammattitutkinnot
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto

Haluatko toimia dieettikokkina - erityisruokavalioiden rautaisena ammattilaisena? Dieettikokin koulutuksen suoritettuasi tiedät hyvän ravitsemuksen perusteet ja osaat valmistaa asiakkaiden tarpeita vastaavia, maittavia ja terveellisiä ruokia!

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Pääpaino koulutuksessa on erityisruokavalio-osaamisella eri asiakasryhmissä, raaka-ainetuntemuksella ja asiakasturvallisuuden huomioimisella eri tilanteissa ja toimintaympäristöissä. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutukseen kuuluu:

Kaikille pakollinen tutkinnon osa Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä.

 • Erityisruokavalioiden mukaisten ja eettisten vakaumukseen perustuvien ruokalajien ja aterioiden suunnittelu ja valmistus
 • Erityisruokavalioiden asiantuntijana toimiminen työyhteisössä

Valintasi mukaan kaksi seuraavista tutkinnon osista

 • Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
 • Nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
 • Päiväkoti- tai kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
 • Ravitsemushoidon toteuttaminen hoitoympäristössä
 • Erityisruokavaliotuotteiden ja -palvelujen kehittäminen

Koulutus toteutetaan monimuotoisena koulutuksena. Opiskelu sisältää 1 – 2 lähipäivää / kk (klo 16.00 – 19.00) sekä itsenäistä opiskelua ja työelämässä tapahtuvaa oppimista.

Lähiopetus tapahtuu pääasiassa Rasekon Juhaninkuja 1:n toimipisteessä Raisiossa. Osaamista hankit osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin sekä työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Osaamisen osoitat työpaikalla näytöissä.

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman tutkintokoulutusta.

Tavoitteet

Suoritettuasi erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon osaat

 • työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti toimipaikan toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti
 • huomioida työskentelyssäsi asiakasryhmän ravitsemushoidolliset erityistarpeet sekä toimipaikan taloudelliset ja laadulliset tavoitteet
 • valmistaa asiakkaiden erityisruokavalion mukaisia ja eettiseen vakaumukseen perustuvia ruokalajeja ja aterioita
 • pakata ja laittaa esille valmistamasi ruokalajit ja ateriat sekä huolehtia niihin liittyvistä pakkausmerkinnöistä ja tuoteselosteesta
  huomioiden asiakkaiden yksilölliset tarpeet ja elintarviketurvallisuuden.

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittaneena voit työskennellä dieettikokkina tai erityisruokavalioista vastaavana kokkina.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Tutkintokoulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat työskennellä ruokapalveluissa erityisruokavalioiden asiantuntijoina. Sinulla on jo aiempaa kokemusta ja osaamista ruokapalvelualalta, koet kiinnostusta erityisruokavalio-osaamiseen ja sinulla on halu ja motivaatio kehittyä alan osaajana.

Valintahaastatteluun kutsutaan hakemusten perusteella, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan, lähtötaso huomioiden.

Tutkinto / todistus

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto, dieettikokki

Kustannukset

Koulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen erikoisammattitutkintokoulutuksen hinta on 600 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 250 € / tutkinnon osa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi haluamissasi aihealueissa. Lisäksi Raseko...


Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Purokatu 1
21200 Raisio

 Näytä puhelinnumero
www.raseko.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: