Ammattitutkinnot

Kehitysvamma-alan ammattitutkinto | kehitysvamma-alan ohjaaja | monimuotototeutus

Pituus
1 - 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
1 - 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kehitysvamma-alan ammattitutkinto | kehitysvamma-alan ohjaaja | monimuotototeutus

 Kehitysvamma-alan ammattitutkinto | Kehitysvamma-alan ohjaaja / Salon seudun ammattiopisto

Olisitko sinä tuleva kehitysvamma-alan ohjaaja (AT)?

Haluatko olla mukana rakentamassa parempaa arkea kehitysvammaisen henkilön kanssa? Vammaisalan ammattitutkinto, kehitysvamma-alan ohjaaja (AT) antaa sinulle valmiuksia edistää kehitysvammaisen henkilön hyvinvointia sekä hänen mahdollisuuttaan vaikuttaa omaan elämäänsä. Tätä työtä teet yhteistyössä hänen, hänen läheistensä sekä työryhmän kanssa.

Päivitä oma osaamisesi kehitysvamma-alalla vastaamaan tämän päivän ja tulevaisuuden kehitysvamma-alan työtä. Koulutuksessa vahvistat omaa osaamistasi kehitysvamma-alalla tai hankit uuden ammatin itsellesi. Koulutukseen voit hakeutua, vaikka sinulla ei olisi aikaisempaa työkokemusta kehitysvamma-alalta. Sinut valitaan opiskelijaksi hakemuksesi sekä haastattelun perusteella.

Koulutus antaa monipuoliset valmiudet ihmislähtöiselle työlle

Kehitysvamma-alan ohjaajana vahvistat kehitysvammaisen henkilön mahdollisuutta elää omannäköistään elämää. Lisäksi edistät hänen osallisuuttaan sekä yhteiskunnallista osallistumista.

Koulutuksen keskeisimmät sisällöt ovat:

 • kehitysvamma-alan lainsäädäntö
 • vammaisalan arvoperusta
 • sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä
 • vammaisen henkilön terveyden edistäminen
 • toimintakyvyn ja oppimisen tukeminen
 • eri vammaisryhmien erityiskysymykset
 • vuorovaikutuksen tukeminen arjen tilanteissa

Opintojen aikana voit syventää osaamistasi perheiden ja läheisten kanssa toimimisessa tai sosiokulttuuristen työmenetelmien käyttämisessä.

Sosiokulttuurissa työmenetelmissä huomioit taiteen, kulttuurin ja liikunnan mahdollisuudet kehitysvammaisen henkilön arjessa.

Haluatko opiskella monimuotoisesti työn ohessa?

Koulutus on käytännönläheistä, ja koulupäiviä on 1–2 kuukaudessa, mikä mahdollistaa opiskelun joustavasti työn ohessa. Opiskeluun kuuluu itsenäisiä tehtäviä verkko-oppimisympäristössä. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin edellytyksenä on alan työpaikka. Suorittamalla koko koulutuksen suoritat vammaisalan ammattitutkinnon. Koulutus on maksuton.
Sinulla on aiempaa koulutusta tai työkokemusta, jotta voit hakeutua suorittamaan vammaisalan ammattitutkinnon.

Kehitysvamma-alalla voit työskentelet eri-ikäisten asiakkaiden kanssa

Kehitysvamma-alan ohjaajana voit työskennellä julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimintaympäristöissä, joissa eri-ikäiset kehitysvammaiset henkilöt asuvat, opiskelevat, tekevät työtä tai ovat palveluiden käyttäjinä. Työpaikkasi voi olla esimerkiksi asumisyksikkö, ryhmäkoti, työ- ja päivätoiminta tai koulu.

Vammaisalan ammattitutkinto, kehitysvamma-alan ohjaajan (AT) koulutus antaa sinulle yleisen kelpoisuuden hakea korkeakouluopintoihin.

Aloita koulutus joustavasti sopimuksen mukaan

Haluatko aloittaa opinnot nopeassa aikataulussa? Tämän koulutuksen yhteydessä voit aloittaa opinnot joustavasti sopimuksen mukaan. Tiedustele mahdollista aloituspäivää koulutuksen yhteyshenkilöltä.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

 • Monimuotototeutus
 • Salo
 • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Kehitysvamma-alan ammattitutkinto

  Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

  Ota yhteyttä

  Ota yhteyttä

  Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kehitysvamma-alan ammattitutkinto | kehitysvamma-alan ohjaaja | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

  reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
  Salon seudun ammattiopisto
  Taitajankatu 2-6
  24240 Salo

  » Salon seudun ammattiopisto somessa

  Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....

  Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

  Sponsoroitu