Ammatilliset perustutkinnot
4,0 (1 Arvioinnit)

Taideteollisuusalan perustutkinto | Visualistin monimuotokoulutus

Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Taideteollisuusalan perustutkinto | Visualistin monimuotokoulutus

Maisema

Tavoitteena laaja-alainen ja inspiroiva visualistin koulutus?

Innostutko trendeistä ja stailaamisesta? Oletko kiinnostunut valokuvaamisesta ja graafisesta suunnittelusta? Palat halusta päästä työskentelemään elämyksellisissä myymäläympäistöissä? Haluat tuottaa sisältöä yritysten sometileihin tai verkkokauppoihin? Visualistin koulutus antaa sinulle perustaidot visuaaliseen markkinointiin ja on ponnahduslauta luoville aloille.

Visualistiopintojen aikana perehdyt visuaalisen markkinoinnin eri osa-alueisiin. Opinnot ovat käytännönläheiset. Teet oikeita asiakastöitä yhdessä tiimisi kanssa. Asiakastöiden avulla kehität ammattitaitoasi ja verkostoidut paikallisten yritysten kanssa. Työvälineitäsi ovat kamerakalusto, Adobe CC:n ohjelmat ja MacBookPro-tietokoneet.

Sinä voit suunnitella opintojen suoritusjärjestyksen ja toteutustavan. Visualistin koulutuksen rakenne on ketterä. Yli puolet opinnoista on työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Sinä voit vaikuttaa työssäoppimispaikan valintaan ja ajankohtaan. Voit myös valita teoriapäivien suoritustavan: etänä tai lähiopetuksena.

Visualistin koulutus hyödyntää laajasti digitaalisuutta. Opit WordPress-pohjaisen blogin luomisen, ammattimaisen bloggaamisen ja hakukoneoptimoinnin. Digitaalisia työvälineitä käytät esim. asiakastöiden suunnittelussa, aikatauluttamisessa ja esittelyssä.

Visualistin koulutuksessa stailaat kuvausympäristöjä ja otat tuotekuvia

Oletko kiinnostunut ammattimaisesta stailaamisesta? Haluatko luoda tyylikkäitä fiiliskuvia someen? Haluatko oppia, kuinka teet vaikuttavia tuotekuvia verkkokauppaan? Visualistiopinnoissa saat valmiudet kuvausympäristön rakentamiseen, kuvauslokaation etsimiseen, valokuvaamiseen ja kuvankäsittelyyn.

Opintojen aikana saat käyttöösi ammattilaiskaluston. Käytössäsi ovat Canonin ja Nikonin järjestelmäkamerat sekä Adoben Lightroom-ohjelman. Koulussamme on erilaisia kuvausympäristöjä, joita voit muokata kuvaustarpeisiin sopiviksi. Kuvausprojekteissa opiskelet sommittelun perussääntöjä ja kohderyhmää puhuttelevan stailauksen suunnittelua.

Graafisen suunnittelun perustaidot ovat osa visualistin työtä

Kiinnostaako sinua julisteiden suunnittelu, esitteiden taitto tai yhteistyö painotalojen kanssa? Haluaisitko hallita graafisen maailmaa syvällisemmin kuin mitä Canva tarjoaa? Vastaatko yrityksessäsi graafisten tuotteiden tilaamisesta?Visualistin opinnoissa Adoben Illustrator on tärkein työväline. Käytät ohjelmaa käyttögrafiikan suunnitteluun. Voit suunnitella myös laajempia kokonaisuuksia kuten tapahtumien ilmeen.

Graafisen suunnittelun opintojen aikana perehdyt:

 • paino- ja julkaisuvalmiisiin tiedostoihin
 • typografia valintoihin
 • julkaisujen taittoon
 • värien käyttöön
 • värijärjestelmiin esim. Pantone.

Visualisti rakentaa elämyksellisiä ja kaupallisia myymäläympäristöjä 
Visualistilla on taito vaikuttaa myymälässä asiakkaan ostokäyttäytymiseen. Unelmoitko myymälätyöskentelystä? Visualistin koulutuksen aikana syvennyt myymälän visuaaliseen maailmaan. Sinulle tulevat tutuiksi käsitteet esillepanoalueet, asiakaskierto ja asiakasinformaatio. Myymälätilojen suunnittelussa hyödynnät Sketch Up -ohjelmaa.

Myymälävisualistina seuraat viimeisimpiä trendejä ja tunnistat erilaisia tyylejä. Osaat laatia suunnittelutyön tueksi houkuttelevia moodboardeja. Myymälävisualistin taitoja syvennät työssäoppimisjaksoilla. Työssäoppimisjaksojen aikana voit erikoistua esim. muodin tai sisustuksen maailmaan.

Visualistin koulutukseen voit sisällyttää somen ja verkkokaupan opintoja 
Haaveiletko työskenteleväsi digimarkkinoinnin parissa? Onko tavoitteenasi työskennellä verkkokaupassa? Voit valita osaksi opintoja digimarkkinoinnin ja verkkokaupan opintoja. Opintoihin liittyy teoriaopintoja. Taitojasi kehität valitsemasi yrityksen digimarkkinoinnin tai verkkokaupan tehtävissä.

Digimarkkinoinnin parissa työskentely on

 • sisällön suunnittelua somekanaviin
 • kohderyhmää puhuttelevan sisällön tuottamista
 • hakukoneoptimointia
 • analytiikan tulkintaa.

Verkkokaupassa toimiessasi

 • palvelet asiakkaita eri kanavissa
 • tuotat hakukoneoptimoitua sisältöä kuten kuvia ja tekstiä
 • ohjaat liikennettä verkkokauppaan
 • hyödynnät analytiikkaa verkkokaupan kehittämisessä.

Visualistin opinnoissa voit räätälöidä tulevaisuuttasi

”Visualisti-linja on ainutlaatuinen ponnahduslauta luoville aloille. Saat opiskeluajaksi käyttöösi koko Adobe CC:n ja Illustratorin, joka on graafisen suunnittelijan tärkein työkalupakki. Sen lisäksi pääset nopeasti aitoon työelämän meininkiin, kun koulutyöt valmistetaan aidolle eikä kuvitteelliselle asiakkaalle. Visulinjalta saat kaikki tarvittavat teoriaopinnot, joiden pohjalta on helppoa lähteä rakentamaan omannäköistä uraa niin graafisena suunnittelijana, valokuvaajana, myymälävisualistina tai vaikka vinyylien kansien kuvittajana, you name it!” Marlisa, 24v.

Visualistin koulutus antaa osaamisen moniin eri tehtäviin työelämässä. Sinä voit vaikuttaa opintojen aikana, mihin opintosi painottuvat. Voit painottaa opintosi myymäläympäristöön, valokuvauksen maailmaan tai graafiseen suunnitteluun. Voit luoda myös erilaisia yhdistelmiä.

Visualistin koulutuksella voit työllistyä esim. seuraaviin ammatteihin:

 • myymälän visualisti
 • myyjä-visualisti
 • menekinedistäjä hyllytyksiin ja esillepanoihin
 • myyjä
 • kuvausjärjestelijä
 • verkkokaupan ylläpitäjä
 • markkinointisuunnittelija
 • graafinen suunnittelija
 • digitaalisen markkinoinnin suunnittelija
 • verkkosisällöntuottaja
 • asuntostailaaja
 • sosiaalisen median vastaava
 • markkinointiassistentti

Työllistymismahdollisuutesi laajenevat, mikäli yhdistät opintoihin aiemmin hankitun osaamisen. Olet saattanut hankkia osaamista työelämässä, aiemmissa opinnoissa tai harrastusten parissa. Työmarkkinoilla odotetaan uudenlaisia osaajia. Kokeile rohkeasti!

Visualistiopinnot ovat ponnahduslauta jatko-opintoihinKun suoritat koko tutkinnon, saat taideteollisuusalan perustutkinnosta tutkintotodistuksen. Tämä toisen asteen perustutkinto antaa sinulle jatko-opintokelpoisuuden. Jatko-opinnoissa suosituimpia aloja ovat olleet muotoilu (amk) tai medianomi (amk) opinnot.

Visualistiopintojen aikana voit kehittää yritystoimintaasi

Sinulle, joka olet kiinnostunut yrittäjyydestä, visualistiopinnot on hieno mahdollisuus kehittää omaa yritystoimintaa. Opintojen aikana teet oikeita asiakastöitä ja harjoittelet yrittäjänä toimimista. Voit siirtyä luontevasti yrittäjyyteen, koska sinulla on jo asiakaskunta. Olet myös verkostoitunut muiden alan toimijoiden kanssa.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

 • Monimuotototeutus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto, visualisti

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | Visualistin monimuotokoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 1 arviointiin
Kirjoita arviointi
4/5
Iida
17 elo 2022

Erittäin laaja sisältö ja antoi potkua niin myymälä-visualistin työhön sekä yrittäjyyteen. Erityistä plussaa opintotuki rahoituksen mahdollisuudesta. Olisin kaivannut selkeyttä ...

Näytä lisätiedot
Salon seudun ammattiopisto
Taitajankatu 2-6
24240 Salo

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....

Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu