Ammattitutkinnot

Leipomoalan ammattitutkinto

Stadin AO, paikassa Helsinki
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Leipomoalan ammattitutkinto

Leipomoalan ammattitutkinto / Stadin AO

Leipomoalan ammattitutkintoon sisältyy kolme tutkintonimikettä, joita ovat kondiittorikisälli, leipomoteollisuuden kisälli ja leipurikisälli.

Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut toimii pienissä leipomoissa (leipurikisälli) ja konditorioissa (kondiittorikisälli) sekä leipomoteollisuudessa (leipomoteollisuuden kisälli) valmistaen erilaisia leipomotuotteita taikinasta valmiiksi tuotteiksi.

Tutkinnon suorittanut hallitsee leipomon raaka-aineet ja niiden käytön sekä punnitsee raaka-aineet ja valmistaa ruoka- ja kahvileipätaikinat. Lisäksi:

  • Leipurikisälli muotoilee taikinat tuotteiksi, vie tuotteet kohoamaan ja paistaa tuotteet oikeissa lämpötiloissa tarpeellisen ajan.
  • Kondiittorikisälli valmistaa erilaisia konditoriatuotteita taikinan tai massan valmistamisesta, paistamiseen, koristeluun, viimeistelyyn ja pakkaamiseen saakka.
  • Leipomoteollisuuden kisälli hallitsee leipomoteollisuuden valmistusprosessin kaksi tai kolme vaihetta valinnaisista tutkinnon osista riippuen.

Kondiittorikisälli ja leipurikisälli valmistavat myös erityisruokavaliotuotteita.

Tutkinnon sisältö ja toteutus

Leipomoalan ammattitutkinnon laajuus on 150 osp. Tutkinnon pakollisia tutkinnon osia on 60 osaamispistettä tai 90 osaamispistettä valitusta tutkintonimikkeestä riippuen. Tutkinnon valinnaisia tutkinnon osia on 60 osaamispistettä tai 90 osaamispistettä valitusta tutkintonimikkeestä riippuen. Lue lisää tutkinnon vaatimuksista (linkki päivitetään pian).

Tutkinto voidaan suorittaa joko koulutuksessa tai oppisopimuskoulutuksena. Koulutus muodostuu lähi-, etä- ja verkko-oppimisesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ja asiakaspalvelusta. Lähiopetus toteutetaan arkisin (ma-to) klo 16.00 -20:00 ja pe 8:00 – 16:00 välisenä aikana. Työpaikalla tapahtuva oppiminen sekä näytöt järjestetään leipomo / konditoria-alan yrityksissä yritysten työaikojen mukaisesti.

Alan työtehtävät

Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia leipomoissa taikinantekijänä, ylöslyöjänä, paistajana, pakkaajana tai lähettämötyöntekijänä. Leipurikisälli ja kondiittorikisälli voivat toimia myös leipomoalan itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Oppisopimuskoulutus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta jatkuvassa haussa.

Leipomoalan ammattitutkinnon koulutukseen valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Valintaan vaikuttaa työkokemus alalta tai elintarvikealan tai hotelli- ja ravintola-alan perustutkinto lisäksi valmiudet tehdä koulutussopimus alan työpaikkaan. Haastatteluun kutsutaan enintään 50 hakijaa. Kutsu toimitetaan ensisijaisesti sähköpostitse.

Tutkinto / todistus

Leipomoalan ammattitutkinto

Kustannukset

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton lukuun ottamatta mahdollisia oppimateriaalikustannuksia ja ruokailua.

Lähiopetusiltoina ammattitutkinto-opiskelijalla on mahdollisuus ruokailla oppilaitoksessa (4,22 € /ateria).

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Leipomoalan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Stadin AO
Hattulantie 2
00550 Helsinki

Stadin AO

Stadin AO on Suomen suurin ammatillista koulutusta tarjoava oppilaitos. Meillä opiskelee noin 22 000 nuorta ja aikuista. Teemme monipuolista koulutusyhteistyötä myös organisaatioiden kanssa. Stadin AO:ssa voi opiskella lähes 30 eri tutkintoon ja hankkia osaamista yli 50 ammattiin. Oppilaitoksen kaikki 14 toimipaikkaa...

Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu