Leipomoalan ammattitutkinto

Stadin AO
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Helsinki
Ammattitutkinnot
Leipomoalan ammattitutkinto / Stadin AO

Leipomoalan ammattitutkinto

Leipomoalan ammattitutkintoon sisältyy kolme tutkintonimikettä, joita ovat kondiittorikisälli, leipomoteollisuuden kisälli ja leipurikisälli.

Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut toimii pienissä leipomoissa (leipurikisälli) ja konditorioissa (kondiittorikisälli) sekä leipomoteollisuudessa (leipomoteollisuuden kisälli) valmistaen erilaisia leipomotuotteita taikinasta valmiiksi tuotteiksi.

Tutkinnon suorittanut hallitsee leipomon raaka-aineet ja niiden käytön sekä punnitsee raaka-aineet ja valmistaa ruoka- ja kahvileipätaikinat. Lisäksi:

  • Leipurikisälli muotoilee taikinat tuotteiksi, vie tuotteet kohoamaan ja paistaa tuotteet oikeissa lämpötiloissa tarpeellisen ajan.
  • Kondiittorikisälli valmistaa erilaisia konditoriatuotteita taikinan tai massan valmistamisesta, paistamiseen, koristeluun, viimeistelyyn ja pakkaamiseen saakka.
  • Leipomoteollisuuden kisälli hallitsee leipomoteollisuuden valmistusprosessin kaksi tai kolme vaihetta valinnaisista tutkinnon osista riippuen.

Kondiittorikisälli ja leipurikisälli valmistavat myös erityisruokavaliotuotteita.

Tutkinnon sisältö ja toteutus

Leipomoalan ammattitutkinnon laajuus on 150 osp. Tutkinnon pakollisia tutkinnon osia on 60 osaamispistettä tai 90 osaamispistettä valitusta tutkintonimikkeestä riippuen. Tutkinnon valinnaisia tutkinnon osia on 60 osaamispistettä tai 90 osaamispistettä valitusta tutkintonimikkeestä riippuen. Lue lisää tutkinnon vaatimuksista (linkki päivitetään pian).

Tutkinto voidaan suorittaa joko koulutuksessa tai oppisopimuskoulutuksena. Koulutus muodostuu lähi-, etä- ja verkko-oppimisesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ja asiakaspalvelusta. Lähiopetus toteutetaan arkisin (ma-to) klo 16.00 -20:00 ja pe 8:00 – 16:00 välisenä aikana. Työpaikalla tapahtuva oppiminen sekä näytöt järjestetään leipomo / konditoria-alan yrityksissä yritysten työaikojen mukaisesti.

Alan työtehtävät

Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia leipomoissa taikinantekijänä, ylöslyöjänä, paistajana, pakkaajana tai lähettämötyöntekijänä. Leipurikisälli ja kondiittorikisälli voivat toimia myös leipomoalan itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta jatkuvassa haussa.

Leipomoalan ammattitutkinnon koulutukseen valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Valintaan vaikuttaa työkokemus alalta tai elintarvikealan tai hotelli- ja ravintola-alan perustutkinto lisäksi valmiudet tehdä koulutussopimus alan työpaikkaan. Haastatteluun kutsutaan enintään 50 hakijaa. Kutsu toimitetaan ensisijaisesti sähköpostitse.

Tutkinto / todistus

Leipomoalan ammattitutkinto

Kustannukset

Koulutus maksaa 200€. Koulutuksen aikana tulee varautua henkilökohtaisten työvälineiden ja -vaatteiden hankintaan.

Aikuisopiskelijana sinulla on työ- ja elämäntilanteesta riippuen erilaisia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen. Oikeus erilaisiin tukiin on hyvä selvittää hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, sillä monet taloudellisista tukimuodoista vaativat etukäteisjärjestelyjä ja sopimista. Voit myös kääntyä oppilaitoksen kuraattorin tai opintosihteerin puoleen, jos tarvitset henkilökohtaista neuvontaa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Leipomoalan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin AO

Stadin AO

Stadin AO tarjoaa koulutusta yli 50:een eri ammattiin. Koulutukseen voi hakea ympäri vuoden. Yhteishaussa hakevat peruskoulunsa päättävät, ylioppilaat ja muut ilman toisen asteen tutkintoa olevat. Kaikki muut hakevat jatkuvassa haussa. Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2–3 vuotta....


Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin AO

Hattulantie 2
00550 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.hel.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Leipomoalan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: