Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Careeria
Yhteenveto
suomi
12.11.2019
   
Vantaa
Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Kiinnostaako sinua catering-ala? Tartu tilaisuuteen! Tule opiskelemaan tutkinnon osia ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta ja saat valmiuksia työskennellä ravitsemisalalla monipuolisissa tehtävissä.

Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin ominaisuuksia. Kokeilta vaaditaan ruoanlaiton lisäksi taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistelua-, suunnittelu- sekä innovointitaitoa. Kokit työllistyvät hyvin, heistä on jopa pulaa.

Careeriassa opiskeleminen maistuu hyvältä ja tarjoaa eväitä elämään!


Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa perehdytään mm. erilaisiin elintarvikkeisiin, ammattikeittiön koneisiin ja välineisiin, asiakaspalveluun ja keittiön puhtaanapitoon, näin saat valmiuksia työskennellä ravitsemisalalla monipuolisissa tehtävissä.

Koulutuksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi.

Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on opiskelijan työllistyminen, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työssäoppimalla. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksen yksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja työelämätaitojen lisääminen.

Opiskelijan tavoitteena on suorittaa yksi tutkinnon osa; joko Ravitsemispalveluissa toimiminen tai Lounasruokien valmistus.

Ravitsemispalveluissa toimiminen

 • asiakas- ja työtilojen kunnostus
 • ruoanvalmistus ja erityisruokavaliot
 • asiakaspalvelu ja kassatoiminnot
 • astiahuolto ja puhtaanapito
 • omavalvonta

Lounasruokien valmistus

 • elintarviketietous
 • ravitsemus ja erityisruokavaliot
 • ruoanvalmistus
 • reseptiohjelma
 • astiahuolto ja puhtaanapito
 • omavalvonta


Käytännön toteutus

Koulutuksen kesto on 68 päivää ja se koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta. Lähiopetus tapahtuu Vantaan Careeriassa Tikkurilassa klo 9 -15 päivittäin. Koulutukseen kuuluu 40 päivää työssäoppimista alan yrityksissä, jona aikana suoritetaan näytöt ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.

Koulutuksen aikana on lomajakso 24.12.2019 - 6.1.2020.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus. Suunnitelman pohjalta suunnitellaan oppilaitoksessa toteutettava opetus, käytännön oppiminen työpaikalla sekä näyttösuunnitelma.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Hakuaika päättyy 18.10.2019. Hakeminen tapahtuu TE-toimiston kautta.

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa http://www.te-palvelut.fi/te/fi/ -> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero 687691)

Osallistujat valitaan paperivalinnan ja haastattelujen kautta. Opiskelijoiden koulutukseen valitsemisesta sekä koulutuksen aloittamisesta päättää työ- ja elinkeinotoimisto yhdessä Careerian kanssa.

Koulutukseen valitaan 20 henkilöä.

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä.

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Koulutusneuvonnasta ma-pe klo 09.00 - 16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Hakeminen


Kenelle?

Koulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille keittiöalan työtehtävistä kiinnostuneille henkilöille.

Laita hakemus koulutukseen, mikäli sinulla on asiakaspalveluhenkisyyttä ja riittävä suomen kielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn, lisäksi tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa. Olet iloinen ja energinen. Täsmällisyys, paineensietokyky ja ripeys ovat avainsanoja työssä onnistumisessa.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Careeria

Careeria

Careeria

Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...


Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Careeria

Lämmittäjänkatu 2
00880 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.careeria.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: