Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja, ratsastuksenohjaaja

Ylä-Savon ammattiopisto
Yhteenveto
Opiskelukieli: suomi
Opintotuki: Kyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
Aloitus: Syksyllä / joustavasti
   
Paikkakunta: Kiuruvesi
Koulutustyyppi: Ammatilliset perustutkinnot

Video

Mikä sinua kiinnostaisi? Jos oma ala on vielä mietintämyssyn alla, katso Ylä-Savon ammattiopiston esittelyvideo eri aloista ja löydä suunta tulevaisuudellesi

Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja, ratsastuksenohjaaja

Hevostalouden perustutkinto, Ylä-Savon ammattiopisto

Hevostalouden perustutkinto

Hevostenhoitaja

Hevostenhoitajan työpäivät kuluvat hevosten päivittäisestä terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtien. Työssään hevostenhoitaja voi erikoistua joko hevosten kasvatus- ja hoitotyöhön tai ravihevosten valmentamiseen ja kilpailuttamiseen tai hevosharrastepalveluiden tuottamiseen.

Jos sinulla pysyy talikko käsissä, viihdyt eläinten parissa etkä karsasta ruumiillisesti raskasta työtä, varmista tulevaisuutesi paras tallipaikka Ylä-Savon ammattiopistosta! Ammatilliset suuntautumisopinnot hevostenhoitajana voivat olla ravihevosen valmentaminen ja kilpailuttaminen tai hevosten kasvatus ja hoito, hevosharrastepalvelujen tuottaminen ja varusteiden korjaus ja valmistus.

Ratsastuksenohjaaja

Ratsastuksenohjaaja pitää yllä hevosten koulutustasoa sekä kouluttaa ja perehdyttää asiakkaitaan ratsastuksen saloihin. Ratsastuksenohjaaja työskentelee yleensä ratsastus-, ravi- tai vaellustalleilla, oppilaitoksissa tai ratsastustoimintaa järjestävissä hevosalan yrityksissä.

Kärsivällisyys ja maltti on valttia, sillä ratsastuksenohjaajan arkeen kuuluu ratsastustuntien pitäminen ryhmille, joiden taso voi olla hyvinkin vaihteleva. Työnkuvaan kuuluu myös hevosten hoitoa, tallitöitä sekä hevosten ratsastamista ja ajamista. Ratsastuksenohjaajalta kysytään hyvää yleiskuntoa ja joustavuutta sekä hyvää asennetta ja pitkää pinnaa, joita mm. kilpailujen tiukka rytmi vaatii. Niin itsenäiset otteet kuin myös hyvät tiimityöskentelytaidot ovat tässä työssä tarpeen.

Ota nyt ohjakset käsiisi, hyppää yli esteiden ja hae Ylä-Savon ammattiopistoon opiskelemaan ratsastuksenohjaajaksi!

Hakeminen

Peruskoulun 9.luokkalaiset ja ilman tutkintoa olevat hakevat yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto / todistus

Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja, ratsastuksenohjaaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja, ratsastuksenohjaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ylä-Savon ammattiopisto

Ylä-Savon ammattiopisto

Ylä-Savon ammattiopisto

Ylä-Savon ammattiopiston kattava koulutustarjonta on täynnä mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Nuori tai aikuinen, peruskoulun käynyt tai ammattiin jo valmistunut – löydät takuulla itsellesi sopivan koulutuksen. Ammattiopiston neljä koulutusalaa ovat:  Tekniikan ja liikenteen ala Matkailu-, ravitsemis- ja talousala Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala Luonnonvara-...


Lue lisää oppilaitoksesta Ylä-Savon ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ylä-Savon ammattiopisto

Asevelikatu 4
74100 Iisalmi

 Näytä puhelinnumero
www.ysao.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja, ratsastuksenohjaaja täytä seuraavat tiedot: