AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Tietotekniikan insinööri (AMK) | monimuotototeutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Kysy lisätietoja katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Seuraava hakuaika ei vielä tiedossa
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Kysy lisätietoja katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Seuraava hakuaika ei vielä tiedossa
Toteutustapa
Monimuotototeutus

Tietotekniikan insinööri (AMK) | monimuotototeutus

Tietotekniikan insinöörinä olet tietotekniikan suunnittelun, käytön, kehittämisen ja soveltamisen asiantuntija.

Savonian tietotekniikan koulutuksessa opit ammatilliset tiedot ja taidot, joita tarvitset kansainvälisellä tietotekniikka-alalla. Opinnoissa syvennyt tietoteknisten järjestelmien määrittelyyn, suunnitteluun ja toteutukseen. Tutuiksi tulevat myös tietoverkot, palvelimet, tietokannat, pilvipalvelut ja asioiden internet.

Suuntautumisesi mukaan opit ohjelmistojen suunnittelun ja toteutuksen joko web- tai sovelluskohtaisella käyttöliittymällä. Lisäksi opit tietokantojen integroinnin osaksi sovelluksia.

Myös valmisohjelmistojen käyttö ja räätälöinti eri sovelluksiin sopiviksi on osa opintoja. Yritysten ja organisaatioiden tietoverkkojen ja palvelinjärjestelmien suunnittelu, toteutus sekä ylläpito ovat niin ikään tärkeä osa opintoja.

Työssäsi tietotekniikan insinöörinä olet teknologisen kehityksen kärkijoukossa. Tulevaisuuden menestyjät luodaan tuomalla teknisesti korkealaatuisiin tuotteisiin ja palveluihin miellyttävä käyttökokemus. Tässä onnistuminen vaatii, että ymmärrät korkeatasoisen käytettävyyden merkityksen osana ratkaisua.

Valmistuttuasi sinulla laaja tietotekninen osaaminen: hallitset palvelujen, sovellusten ja toiminnan suunnittelun sekä kehittämisen.

Koulutuksen sisältö

Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, etä- ja itsenäisestä opiskelusta, verkko-opiskelusta ja harjoittelusta. Opiskelu sisältää myös työelämälähtöistä tutkimus- ja kehittämistoimintaa esimerkiksi asiakasyrityksille tehtävien projektien muodossa.

Iso osa opintojaksoista on mahdollista suorittaa etänä, mutta esimerkiksi kielten ja viestinnän opintojaksot vaativat läsnäoloa. Jotkut opintojaksot myös sisältävät läsnäoloa vaativia laboratoriotöitä.

Opinnot koostuvat yleisaineopinnoista, tietotekniikan perus- ja ammattiopinnoista, syventävistä opinnoista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä. Eri opintovuosille on muodostettu omat teemansa.

Ensimmäisenä vuonna perehdyt tekniikan opiskeluun ja orientoidut ammattialaasi. Hankit tietotekniikan alan perustietämystä ja matemaattisluonnontieteen, viestinnän ja vieraiden kielten perusvalmiuksia. Opit myös projektityötaitojen perusteet.

Toisena vuonna opintojen ammatillisen osaamisen pohjaa laajennetaan: osaat analysoida erilaisia ratkaisuja ja hallitset suunnittelutyön perusperiaatteet. Tiimityötaitosi kehittyvät. Lisäksi matematiikan ja fysiikan osaamisesi syvenee ja niiden käytännön soveltamistaidot vahvistuvat.

Kolmantena ja neljäntenä vuonna kykenet jo suunnittelemaan, toteuttamaan ja ylläpitämään laajoja järjestelmiä, ja perehdyt laajemmin talousaineisiin, kehittämisosaamiseen ja projektitoimintaan.

Merkittävä osa tietotekniikan insinöörin opinnoista on ammattiopintoja, jotka painottuvat laitetekniikkaan, ohjelmointiin, tietokantoihin, tietoverkkoihin, käyttöjärjestelmiin sekä tietojen ja taitojen käytäntöön soveltamiseen.

Ammattiopinnoissa korostuu tietotekniikka-alan jatkuva kehittyminen sekä laitteiden ja menetelmien jatkuva uusiutuminen. Ammattiopinnot tukevat myös ryhmätyötaitojen, vastuullisuuden ja esiintymistaitojen kehittymistä.

Uramahdollisuudet

Tietotekniikka-alalla työskentelevien ammattikuva on nykyään hyvin laaja. Se saattaa sisältää alaan liittyviä määrittely-, suunnittelu-, toteutus-, testaus-, käyttöönotto- ja ylläpitotehtäviä. Ala tarjoaa myös konsultointi-, myynti-, markkinointi-, hankinta- ja koulutustehtäviä.

Teknisen osaamisen lisäksi kokonaisuuksien hallinta, asiakaslähtöisyys ja palveluosaaminen kuuluvat oleellisena osana alan ammattikuvaan. Tietotekniikka-alan sovellukset ja työtehtävät myös kansainvälistyvät entistä nopeammin.

Koulutus antaa hyvän pohjan vastata alan vaatimuksiin ja tulevaisuuden haasteisiin. Tutkinto antaa myös monipuoliset mahdollisuudet uralla etenemiseen, jos tavoitteenasi on edetä asiantuntijatehtävistä esimerkiksi esimies- ja johtotehtäviin.

Opintojesi kautta saat myös valmiudet oman yrityksen perustamiseen. Toimialojen kirjo, joille voit valmistumisesi jälkeen työllistyä, on kattava.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kysy lisätietoja

  • Monimuotototeutus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Seuraava hakuaika ei vielä tiedossa

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu